13 Eylül 2014 Cumartesi

Topaca: Endişe edecek durum yok


IŞİD terör örgütüne Türkiyeden katılımlarla Alakalı Newsweek Dergisinin İnceleme haberinde; Dilovasından son olarak 19 şahsın IŞİD bayrakları asılmış minibüslerle yola çıktığının yer alması gebze temizlik şirketleri gündeme bomba gibi düştü. İzmit Valisi Ercan Topaca, konuyla Alakalı yaptığı açıklamada bu havadisin abartılı olduğunu ileri sürerek, Somut bilgilere dayandığını gebze temizlik şirketleri düşünmüyorum. Biz Tekrar de bu konuda fazla geniş çarpı İnceleme yapıyoruz. Böyle bir şeye izin vermemiz düşünülemez dedi. 





HEMEN emir VERDİM 

Haberi kendisinin de okuduğunu vurgulayan vali Topaca, yorumlamasında şunları söyledi: “Orada bir takım iddialar var. Bunlar araştırmaya muhtaç bir konu. fazla somut bilgilere dayandığını düşünmüyorum. bilhassa Dilovasında IŞİD bayraklarıyla dolaşan araçlardan Kelam ediliyor. Böyle bir şey Kelam hukuken Kelam mevzusu değil. Devlet olarak da bizim böyle bir şeye izin vermemiz zaten düşünülemez. O yönde talimatları derhal verdim. Arkadaşlarımız bakıyorlar. Araçlara IŞİD bayrağı asmak ve İl içerisinde gezmek gibi bir şeyin olmadığını gebze temizlik şirketleri tespit ettiğimizi söyleyebilirim. 





HUKUK ÇERÇEVESİNDE

Bu ilçemiz Bütün Türkiyeden göç gebze temizlik şirketleri alan, sanayinin yoğunlaştığı bir kent. Böyle olunca da her kültürden ve her Farklı düşünceden insan bulunuyor. Buralarda Farklı düşünen insanların çıkması doğal. Bunu da biz yadırgamıyoruz. İnsanların hukuk içerisinde, kanunlar içinde ülkemiz Cumhuriyetinin kanunlarına caiz bir Biçimde fikirlerini beyan etmesi, çalışmalarını yapması fazla doğal. Fakat yasadışı, gerek Milli hukuk için, gerek uluslararası hukukun illegal saydığı bir oluşuma burada izin vermemiz Olanaklı değil. 





ÖYLE BİR TESPİT YOK 

Bu konuyla Alakalı arkadaşlarımız gerek emniyet, gerek istihbarattaki arkadaşlar çalışmalarını yapıyorlar. Bu Çeşit katılım var mıdır, yok mudur diye bakacağız. İlk düşüncemiz öyle abartıldığı gibi bir katılımın olmadığı yönünde. Bizim yaptığımız bir tespit yok. Fakat gebze temizlik şirketleri biz yine de bir ispiyon kabul ediyoruz. Bu Durumu enine boyuna Tüm gebze temizlik şirketleri yönleriyle araştırmaya devam ediyoruz.





DİLOVASI Hudut DEĞİL

Türkiyede gezi özgürlüğü gebze temizlik şirketleri olduğunu, bir şehirden diğerine giden insanlara Nereye gidiyorsun, niye gidiyorsun? diye soramayacaklarını da anlatan Topaca, Fakat Vatan dışına gidiş gelişlerde bilgi ve beyan alınabildiğini hatırlattı. Vali Topaca, Bu giriş çıkışlar varsa da türkiyenin Hudut olan illerinden olabilir. Şayet herhangi bir bulguya ulaşılırsa da bunu da kamuoyuyla paylaşacağız dedi. Vali Topaca ve ayrıca Dilovasına IŞİD gelmiş karargah kurmuş. İnsanları kandırıyor. Buradan gençleri gönderiyor gibi Fikrin de doğru olmadığını söyledi.



 



gebze temizlik şirketleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder