14 Eylül 2014 Pazar

Kurbanlıklar TIRlarda hapis kaldı


Kurban Bayramına haftalar kala doğu illerinden İzmite kurbanlık getiren hayvan satıcıları bürokrasi engeline takılarak, TIRlarla getirdikleri hayvanlarını Pazar alanına indiremedi. Başka ilçelerde kurban pazarlarına hayvan alımları açılırken, İzmitte ise Cumartesi günü hayvanların indirilmesine izin veriliyor. Hal böyleyken de 50ye yakın kurbanlık TIRlarda telef, satıcıları ise mağdur oluyor. 





ALINAN KARAR SATICIYA GEÇ ULAŞTI

Türkiye Kurban Bayramını 4 Ekim tarihinde kutlamaya hazırlanırken, doğu illerinden gebze temizlik şirketleri hayvanlarını TIRlara yükleyen kurban satıcıları yavaş yavaş Kocaeliye gelmeye başladı. Kocaelinin neredeyse gebze temizlik şirketleri Tüm ilçelerinde kurbanlıklar hayvan pazarlarına alınmaya başladı. Fakat gebze temizlik şirketleri Kocaeli ilçesinde durum bir az farklı. Kocaeli Kaymakamlığı, Kocaeli Belediyesi, Baytar Daire Başkanlığı ve İlçe Ziraat Müdürlüğü yetkililerinden oluşan kurul geçtiğimiz Cuma günü toplandı ve koyunlarda görülen ‘Mavi Dil Hastalığı Nedeniyle 19 Eylül gecesine kadar hayvanların indirilmemesi gerektiğine karar verdi. edinilen karar ise iddialara göre Çayırköyde kurulan hayvan pazarından yer Meydan kurban satıcılarına Havadis verdi.  Ancak kurulun aldığı karar kurban satıcılarına, hayvanlarla dolu TIRlar yoldayken ulaştı.



 





 



JANDARMA DA GELDİ

İzmitte bu Yıl Çayırköyde kurulacak olan kurban pazarına gelen hayvan satıcıları TIRlardan hayvanlarını indiremedi.  İzmit Belediyesi zabıta ekipleriyle karşı karşıya gelen kurban satıcıları, hayvanlarının gebze temizlik şirketleri iki günlük yoldan geldiğini ve iki hayvanın gebze temizlik şirketleri ise ayaklarının kırıldığını ve araçlardan indirilmesi gerektiğini söyledi. Fakat zabıta ekipleri kurban gebze temizlik şirketleri satıcılarına izin vermedi. ambiyans bir anda gerilince olaya Kocaeli Jandarma Komutanlığı ekipleri dahil oldu. Kurulun aldığı karar satıcılara Yine edildi. Fakat hayvan satıcıları ise kurulun aldığı kararın kendilerine geç ulaştığını, bu karar yüzünden kendilerinin mağdur edilmemesi gerektiğini dile getirdi. 



 







TIRLAR HAYVANLARIN SONU OLABİLİR

Kurban satıcılarından Abdülcabbar Başardın, “Hayvanlarımı Erzurumdan 27 adet büyükbaş hayvan getirdim. Burayı Kocaeli Belediyesinden alırken, bize Kurban Bayramına 18 gün kala hayvan getirin denildi. Fakat kurul toplantı yapmış ve 20sinden önce hayvan sokulmaması mevzusunda karar almışlar. Fakat o zamana kadar Erzurum Şehir Ziraat Müdürlüğünden bize çıkış verdiler. Hayvanımızı alıp çıktık. Çıktıktan sonra Cumartesi günü sabah 09.00da bise mesaj gebze temizlik şirketleri geldi. O Süre da Kocaeliye 2 saatlik yolumuz gebze temizlik şirketleri kalmıştı dedi. Ardahandan 20 adet büyükbaş hayvan getiren Selahattin star ise, “20sine kadar hayvanlarımız telef olacak. Madem hastalıktan dolayı sokmuyorlar da, Gölcük, Dilovası ve Gebzeye Sebep soktular Söyleyerek dertlerini dile getirdi.



 





 





 





 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder